Jdi na obsah Jdi na menu

Filmy se zvířaty

 

 

 

 Marley a já

Tento film mám velmi ráda, protože je velmi zábavný, ale zároveň i dojemný. Až na ten konec no, ale všichni víme, že někdy něco skončí. Já mám dokonce i knížku, ale ještě ji nemám celou přečtenou. Ale už na začátku ukápla slza při úvodu, ve kterém popisoval autor svého psa, který se jmenoval Shaun. Byl ale natolik vychovaný, že ho často nazývali Sv. Shaun. 

 

Novomanželé John a Jenny Groganovi (Owen Wilson a Jennifer Aniston) se rozhodnou, že opustí drsné zimy Michiganu a začnou nový život na slunné Floridě. A aby těch změn nebylo málo, pořídí si roztomilého, šestikilového labradora Marleyho, který se během pár týdnů změní v padesátikilový parní stroj, plný nezkrotitelné energie. Takto začíná film režiséra Davida Frankela (Ďábel nosí Pradu), který popisuje 13 let života se psem, života, který někdy – a to dost často – připomíná soužití s nevypočitatelným uragánem. A tak John a Jenny Groganovi sledují, jak Marley slintá po nově natřených zdech, cupuje všechno na kousky, žere polštáře a kytky, pije vodu ze záchodu a honí pošťáka. Marley na oplátku zase sleduje život svých páníčků, jejich úspěchy i prohry, změnu práce a pomáhá jim svým živelným způsobem překonávat všechny nástrahy spojené s rozrůstající se rodinou. Ze všeho nejvíc jim však připomíná, že život nejsou jen starosti, ale hlavně velká zábava.

 

marley-pruh.jpg marley.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel pro psy

Tento film bych vřele doporučila, protože se mi velmi líbil. Ze všeho nejvíc mě dojal konec, kde je pes chápán jako živé stvoření, které cítí a má duši. Tento film je o lásce ke zvířatům, skromnosti a obětavosti.

 

Jak dlouho lze udržet v tajnosti, že máte psa? Dlouho ne, což si sourozenci Andi (Emma Roberts) a Bruce (Jake T. Austin) moc dobře uvědomují. Problém je o to aktuálnější, že se tihle sirotci dostali do spárů pěstounů, kteří zvířata přímo nenávidí. Výchozí situace pro filmovou adaptaci slavné stejnojmenné knížky nemohla být vyhrocenější.

Každodenní ilegální uspokojování základních potřeb jejich chlupatého přítele Pátka vystřídá mnohem ambicióznější plán, na jehož počátku stojí objev zpustošeného bývalého hotelu. Andi a Bruce na něj náhodou narazí na útěku před policisty a uvnitř objeví dva Pátkovy toulavé soukmenovce. Tehdy se v jejich hlavách zrodí šílený nápad poskytnout azyl všem opuštěným psům z blízkého i širokého okolí. Andi do projektu vloží smysl pro improvizaci a organizační talent, Bruce zase své technické schopnosti, které dokážou proměnit nepotřebné harampádí v užitečné nástroje, jež dokážou obyvatele psího hotelu bavit a hlavně krmit. Na pětihvězdičkový servis naštěstí nejsou sami. Záhy se k nim přidají tři vrstevníci, které nadšení obou mladých hoteliérů zdravě nakazí. Jenže i když film žánrově spadá do kategorie moderní dobrodružné pohádky, nelze počítat s hladkým průběhem a tečkou ve stylu „a štěkali tu šťastně až do smrti“. Velká kumulace psů rozličných ras totiž zvyšuje riziko odhalení téhle originální nelegální ubytovny, a i když si to děti snaží nepřipouštět, tuší, že se to jednoho krásného dne provalí. Poprask, který vyvolá objevení téhle nelegální ubytovny městskými úředníky, je ale ještě neskutečnější než samotný provoz hotelu pro psy.

hotel-for-dogs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jako kočky a psi 2:

V pradávné bitvě mezi kočkami a psy zašla jedna kočička až příliš daleko. Kitty Galore, bývalá agentka ruské kočičí špiónské organizace, se dala na špatnou cestu a vymyslela ďábelský plán, kterým si chce podmanit nejen psí nepřátele, ale i pokořit své bývalé kočičí kamarády. Ostatní kočky se tedy spojí se psy a jako-kocky-a-psi-pomsta-prohnane-kitty1290130350_big.jpgsnaží se zachránit sebe i lidstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rin Tin Tin

Skutečný příběh o legendárním německém ovčákovi, kterého našel během první světový války ve Frncii americký pilot Le Duncan. Příběh vykresluje silné pouto, které vzniká mezi člověkem a zvířetem a dokáže překonat ruzne překážky, které vedou k cestě za vytouženým společným životem v Americe po skončení války. Rin Tin Tin není jen obyčejný psí miláček, ale i odvážný záchranář v nebezpečných situacích. A to není všechno, později se stane najznámějším zvířecím filmovým hrdinou Hollywoodu, kde bude účinkovat ve více než 25 filmech

a.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

toni - cool

8. 12. 2013 22:46

Bjutifel iam london